a

5 hozzászólás ehhez “Világosítsd föl”

 • nandi írta:

  Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin (1918 – 2008), Nobel-díjas
  …A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.

 • nandi írta:

  Schmidt Mária: http://www.terrorhaza.hu/
  A kommunisták álma egy új világ volt. Olyan világot álmodtak, amelyet kizárólag az anyag törvényei irányítanak, ahol a szellem szolga, a hit pedig elhal. Olyan világot, amelyben az ember – a marxi és lenini direktívákat követve – a természetet maga alá gyűri, és új mederbe tereli a történelmet. A kommunisták álmában a nemzetek feloldódtak, a városok falanszterré változtak, a falvak eltűntek és a folyók iránya is megfordult.

  Akit az Isten meg akar büntetni, annak teljesíti minden álmát. A kommunisták – mindannyiunk örömére – egyszerűen belepusztultak álmaikba.

 • nandi írta:

  A hatodik koporsó jó dráma. Csurka az analízisben éleslátó és remek, a konklúziója azonban téves. … ahelyett, hogy a gyűlöletkarmesterek és gyűlöletideológusok rágnák a számba, hogy mit gondoljak … amivel rajtuk kívül már mindenki torkig van. … mi, magyarok, olyan gyülevész horda voltunk (s nyilván vagyunk), amelynek még arról sincs fogalma, hogy honnan származunk, és nem tudjuk, kik vagyunk valójában. … Szegény Ungváry még nem tudja, igazat szólt, és be is fog törni a feje. http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/gyulolkodok_.html
  Ungváry rámutat, hogy … „a nemzeti együttműködés kormánya egyébként elég kreatívnak mutatkozott a jogalkotás terén”, … http://hetivalasz.hu/itthon/a-tortenesz-abszurdnak-tartja-azt-a-megkozelitest-amely-szerint-magyarorszag-utolso-csatlos-bunos-nemzet-52854

Hózzászólás írása

Be kell jelentkezned a hozzászólás írásához.