a

7 hozzászólás ehhez “GyÖKEREK”

 • nandi írta:

  “A liberálisok nagyon toleránsak, csak a fasisztákkal szemben kérlelhetetlenek. Hogy rajtuk kívül mindenki fasiszta, arról nem ők tehetnek.”

 • nandi írta:

  Szent István Társulati Biblia Második Törvénykönyv 15. fejezet
  http://szentiras.hu/SZIT/MT%C3%B6rv15,6
  6Az Úr, a te Istened megáld téged, amint megígérte, úgyhogy minden népnek kölcsönözhetsz, neked azonban nem kell kölcsönt kérned, így számos népen uralkodhatsz, ők azonban nem uralkodhatnak rajtad.

 • nandi írta:

  Ha leöltétek az utólsó vadat,ha kivágtátok az utólsó fát,ha megmérgeztétek az utolsó folyót,majd rájöttök,hogy a pénzt nem lehet megenni. -indián mondás-

 • nandi írta:

  : – ))) Izrael név-adója

  Jákob: …elgáncsoló, csaló, aki a másik helyére lép – Istentől a Jiszráél melléknevet kapta…

  Jelentése ismeretlen.[2] Magyar utónévkönyv.

  Ézsau fiatalabb ikertestvére (1Móz 25,21-26), akitől megvásárolta elsőszülöttségi jogát egy tál főzelékért (1Móz 25,29-34);

 • nandi írta:

  2009. – Fábry Sándor a fasisztázásról és az antiszemitizmusról
  http://www.youtube.com/watch?v=8iNWsHX1uDA

 • nandi írta:

  Buji Ferenc: Az elfelejtett evangélium. (A názáreti Jézus elveszett tanításai)
  http://www.bujiferenc.hu/konyvek.html
  „Végeláthatatlanul lehet vizsgálni az evangéliumokat, mint ahogy a mai biblikus teológia teszi, ám az a módszer, amellyel rendszerint megközelítik őket, méltatlan ahhoz a szellemhez, amelyben születtek. Ha nem a »lélek« szellemében folyik az evangéliumok vizsgálata, hanem a »betű« szellemében, azaz lélektelenül, akkor az valóban csak arra jó, hogy öljön, s nem arra, hogy éltessen” – mint ahogy kötete elején fogalmaz a szerző. Buji Ferenc e munkájában az evangéliumnak azokra a részeire és tanításaira igyekezett ráirányítani a figyelmet, amelyek – nem lévén összhangban a modern és polgári Jézus-képpel – rendre félhomályban vagy egyenesen sötétben maradnak. Látni és láttatni az evangéliumokban azt, ami abban mind a mai napig „botrány és bolondság”, lefújni róla a kétezer éve ráülepedett port, eredeti frissességében és radikalitásában bemutatni a jézusi tanítást: ez a szándéka e kötettel a szerzőnek.

Hózzászólás írása

Be kell jelentkezned a hozzászólás írásához.